Sunday, May 1, 2011

Computer & Internet General Awareness Solved Questions March 2011

SOCIALIZE IT →


Technology Questions With Answers March 2011

Here you can download computer Technology  & Internet based  Questions
1 -What is part of a database that holds only one type of information?
A.    Report    B.    Field
C.    Record    D.    File
Answer:  B
2 – ‘OS’ computer abbreviation usually means ?
A.    Order of Significance
B.    Open Software
C.    Operating System
D.    Optical Sensor
Answer-  C
3 – In which decade with the first transatlantic radio broadcast occur?
A.    1850s    B.    1860s
C.    1870s    D.    1900s
Answer: D
4 – Most modern TV’s draw power even if turned off. The circuit the power is used in does what function?
A.    Sound
B.    Remote control
C.    Color balance
D.    High voltage
Answer: B

5 – Which is a type of Electrically-Erasable Programmable Read-Only Memory?
A.    Flash    B.    Flange
C.    Fury    D.    FRAM
Answer:  A
6- ‘.MPG’ extension refers usually to what kind of file?
A.    WordPerfect Document file
B.    MS Office document
C.    Animation/movie file
D.    Image file
Answer: C
7 – Who developed Yahoo?
A.    Dennis Ritchie & Ken Thompson
B.    David Filo & Jerry Yang
C.    Vint Cerf & Robert Kahn
D.    Steve Case & Jeff Bezos
Answer:  B
8 – The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for…?
A.    Video Home System
B.    Very high speed
C.    Video horizontal standard
D.    Voltage house standard
Answer:  A
9 – What frequency range is the High Frequency band?
A.    100 kHz
B.    1 GHz
C.    30 to 300 MHz
D.    3 to 30 MHz
Answer:  D
10 – In which year was MIDI(dress) introduced?
A.    1987    B.    1983
C.    1973    D.    1977
Answer: B
11 – ‘DB’ computer abbreviation usually means ?
A.    Database
B.    Double Byte
C.    Data Block
D.    Driver Boot
Answer:  A
12 – Who created Pretty Good Privacy (PGP)?
A.    Paul Zimmerman
B.    Tim Berners-Lee
C.    Marc Andreessen
D.    Ken Thompson
Answer:  A
13 – What do we call a network whose elements may be separated by some distance? It usually involves two or more small networks and dedicated high-speed telephone lines.
A.    URL (Universal Resource Locator)
B.    LAN (Local Area Network)
C.    WAN (Wide Area Network)
D.    World Wide Web
Answer:  C
14 – In a color television set using a picture tube a high voltage is used to accelerate electron beams to light the screen. That voltage is about…?
A.    500 volts
B.    5 thousand volts
C.    25 thousand volts
D.    100 thousand volts
Answer:  C
15 – What do we call a collection of two or more computers that are located within a limited distance of each other and that are connected to each other directly or indirectly?
A.    Inernet
B.    Interanet
C.    Local Area Network
D.    Wide Area Network
Answer:  C

4 comments :

computergk.com said...

Online Computer GK-There are many reasons for choosing an online computer GK store and the largest advantage is the large collection available for you to choose from. This is not the case that the product you aim to buy will not be available at your local computer store as whatever you will question for, the local store will order it for you. In this case, you'll confidently have to bear the shipment cost which is mostly not acceptable by most of the computer users. Moreover, the computer software available online are accessible at discount amounts and many online stores don't charge the shipment costs and above all, you have surety that you are buying the software from its actual vendor, so there's no fear of buying a pirated software. A great benefit of buying your preferred computer gk products from an online computer store is that you can find your desired product more speedily. You also have the advantage of comparing prices offered by different providers to find the most financial one.

computergk.com said...

Information Technology News-Download Internet GK Free general knowledge questions answers about internet download. All free download internet gk files about internet at computergk portal.

computergk.com said...

Computer IT GK-Computer IT GK Computer GK is an android application which affords detailed info on Computer Consciousness, Computer IT GK App with Short Computer Notes, Numerous Choice Questions (MCQs), Old Exam Papers in English and Hindi for competitive examinations.

computergk.com said...

Computer GK Online It is sheltered to state that you are new in PC and IT? ComputerGk is one of the outstanding PC, Internet, programming and gear information entrance. We give an extensive variety of news and information in IT and PC field. We offer central to significant data to fresher and experienced people.

Post a Comment